NEA

Ο Π.Σ.Α.Π. δίπλα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού

Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Share this


Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου της ομάδας στο Κορωπί, είχε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτιο Συρίγο και τους συνεργάτες του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και το φωτορεπόρτερ Γεώργιο Φιλιππίδη.

Οι εκπρόσωποι του Π.Σ.Α.Π. είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συναδέλφους του Παναθηναϊκού, για όλες τις δράσεις και τις ενέργειες του Συνδέσμου και συζήτησαν μαζί τους, σε πολύ καλό κλίμα, για όλα όσα τους απασχολούν σε σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία υλοποίησης του Εγγυητικού Ταμείου, που είναι πλέον στο τελευταίο στάδιο. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ενίσχυσαν με δηλώσεις τους τον αγώνα για το Εγγυητικό Ταμείο και αυτό επισημάνθηκε και αναγνωρίσθηκε, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην υπεύθυνη στάση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, που είχε στηρίξει ενεργά την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών, με ανακοίνωση της, επιδεικνύοντας αξιέπαινη ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη.

Με την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, από επαγγελματικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και οι οποίοι, υπό το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο, αδυνατούν να διεκδικήσουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Για την ενεργοποίηση της συμφωνίας που αφορά το Εγγυητικό Ταμείο, έχουν συνταχθεί, προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Π.Σ.Α.Π., οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, όπως και όλοι οι αρχηγοί των ομάδων της Super League και της Football League.

Περαιτέρω, αναλύθηκαν οι προσπάθειες και οι τεκμηριωμένες προτάσεις του Π.Σ.Α.Π. για την αναδιαμόρφωση του πρωταθλήματος της Super League και της Football League, καθώς αποτελεί βασικό άξονα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, η πραγματοποίηση βελτιωτικών αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκδήλωσαν την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη τους προς τον Π.Σ.Α.Π. ενώ επισημάνθηκαν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για όλους τους συναδέλφους, από την ασφαλιστική κάλυψη τους, που παρέχεται πλέον με εξαιρετικά βελτιωμένους όρους για εκείνους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, όπως συμβαίνει και με την δωρεάν χρήση της Νομικής Υπηρεσίας του Π.Σ.Α.Π..

Στους συναδέλφους αναδείχθηκε η δυναμική του προγράμματος Online Academy της FIFPro, μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές – μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην αθλητική διοίκηση (sports management), χωρίς δική τους επιβάρυνση, με σπουδές εξ’ αποστάσεως, ενώ επισημάνθηκε και η αξία της παροχής του Συνδέσμου προς τα μέλη του, όσον αφορά την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, μέσω της χορήγησης 5 υποτροφιών για πραγματοποίησης σπουδών στον Όμιλο Εκπαιδευτηρίων ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες του Π.Σ.Α.Π. με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών», ενώ, παράλληλα, έγινε αναφορά και στις επισκέψεις μελών του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, με στόχο την ενημέρωση και προληπτική αντιμετώπιση παθογενών κοινωνικών φαινομένων.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους και για την εκτενή αναφορά που έγινε στον μελλοντικό στόχο του Π.Σ.Α.Π. και όλων των ποδοσφαιριστών, που είναι η δημιουργία χώρου, το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή», προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί οι συνάδελφοί μας με τις οικογένειές τους και άλλοι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, όταν τυχόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναγκαστικής παραμονής στην Αθήνα, για λόγους υγείας δικούς τους ή των οικείων τους.

Ο Π.Σ.Α.Π. ευχαριστεί την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός για την άψογη συνεργασία της για την υλοποίηση της ενημέρωσης των συναδέλφων μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π. / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στον τηλεμαραθώνιο αλληλεγγύης
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο ΠΣΑΠ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι στήριξαν τον τηλεμαραθώνιο […]


Τηλεμαραθώνιος αλληλεγγύης για την ενίσχυση με ιατρικό εξοπλισμό των νοσοκομείων της χώρας μας
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Η χώρα μας, όπως και όλη η ανθρωπότητα, βιώνει δύσκολες στιγμές, εν […]


Οδηγίες για την υποβολή αίτησης για την αποζημίωση ειδικού σκοπού
Κατηγορία: NEA,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ενημερώνει τα […]


Ο ΠΣΑΠ στο πλευρό του υγειονομικού προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

»Ο άνθρωπος όταν νιώθει τον πόνο είναι ζωντανός… Αλλά όταν νιώθει […]