NEA ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μην πυροβολείτε άλλο το ποδόσφαιρο…

Κατηγορία: NEA,ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Οι επιθέσεις και τα τυφλά χτυπήματα σε βάρος συναδέλφων μας ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και του Πανθρακικού, τα εξίσου θλιβερά γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, όπως και οι επεισοδιακές καταστάσεις που είδαμε να διαδραματίζονται στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκης, συνθέτουν ένα σκηνικό απαξίωσης του ποδοσφαίρου μας, κυρίως, όμως, συνιστούν ευθεία απειλή και προσβολή για όσους επιμένουν, παρά τα προβλήματα, να ασχολούνται με το περιεχόμενο και την ουσία του παιχνιδιού.
Εξιλαστήρια θύματα ας αναζητηθούν αλλού, αν ορισμένοι επιμένουν, όχι πάντως ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, που είναι ο εύκολος στόχος. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου οφείλει να κρατήσει έξω και μακριά από τα γήπεδα, εκείνα τα ταραχοποιά στοιχεία που μεταφέρουν την κοινωνική αναταραχή στο πλήθος και τη μάζα που ακολουθεί το ομορφότερο αλλά και λαϊκότερο άθλημα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ αξίζει, ωστόσο, συγχαρητήρια για την υπεύθυνη στάση της και την υγιεί αντίδραση απέναντι στους ταραξίες.
Οι πάντες, έχουν την υποχρέωση να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους απέναντι σε τυχόν προκλήσεις ή στις συναισθηματικές εξάρσεις που προκαλούν οι εντάσεις ενός αγώνα ή η αγωνία για την τύχη μιας ομάδας στην βαθμολογία. Το μεμονωμένο αποτέλεσμα ή η κατάληξη μίας προσπάθειας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές που πληγώνουν το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα, μοιάζουν με πυροβολισμούς που το οδηγούν ακόμα παρακάτω, σε μία διαρκή φθορά, σε κλίμακα αμφισβήτησης και αποστροφής.
Τουλάχιστον, ας διατηρήσουμε τη νηφαλιότητα και τη ψυχραιμία μας όσοι έχουμε απομείνει να το αγαπάμε πραγματικά, ας συνταχθούμε γύρω από το υγιέστερο κύτταρο του, τον ποδοσφαιριστή και ας κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, δίχως θολή ματιά, αλλά, όπως έχουμε μάθει.
Με σεβασμό στον πρωταγωνιστή, τον ποδοσφαιριστή, αλλά και με την αίσθηση ότι πάνω από την ομάδα μας, πέρα από τα πάθη μας, είναι αυτό που λατρεύουμε, το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Το μπάχαλο, η εκτόνωση για κάθε λογής προβλήματα και οι ακραίες εκδηλώσεις φανατισμού, δεν έχουν θέση στο δικό μας παιχνίδι.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παίζουμε γι’ αυτούς που λείπουν
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο Π.Σ.Α.Π. σε συνεργασία με την Super League και τον πανελλαδικό σύλλογο «SOS […]


Παγκόσμια Γενική Συνέλευση της FIFPro 2019
Ο Π.Σ.Α.Π. στην Παγκόσμια Γενική Συνέλευση της FIFPro
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Στο Σίδνεϋ  της Αυστραλίας διεξήχθη από τις 11 ως τις 15 Νοεμβρίου η […]


Σύγκλιση Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΣΑΠ
Κατηγορία: NEA,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ | Δημοσίευση:

Με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις σοβαρές επιπτώσεις […]


Σε δημοπρασία φανέλες των ομάδων για την ενίσχυση του Παναγιώτη – Ραφαήλ
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ θα μεταβεί σύντομα στις Η.Π.Α. για να ξεκινήσει […]