ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΣΑΠ – «Προστατεύστε τους ποδοσφαιριστές»

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Ο ΠΣΑΠ προσπαθεί, με μεθοδικότητα και ειλικρινή αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον ποδοσφαιριστή, να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στα ελληνικά γήπεδα για τους συναδέλφους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να συνεισφέρει στον αγώνα κατά της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και γενικά στον αθλητισμό.

Παρακολουθούμε με θλίψη και έντονο προβληματισμό τις βίαιες συμπεριφορές σε βάρος ποδοσφαιριστών. Μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό.

Αποδοκιμάζουμε τις κάθε λογής επιθέσεις, εκφράζουμε την ανησυχία μας και καταδικάζουμε τα πολλά και σοβαρά φαινόμενα βίας που έχουν εκδηλωθεί στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνον.

Αντέδρασε έγκαιρα ο ΠΣΑΠ, ανέλαβε πρωτοβουλίες και κτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου αλλά προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα δεν αρκεί η υπεύθυνη στάση και η συναδελφικότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά, απαιτείται η συνεργασία, η συστράτευση και η αντίδραση ΟΛΩΝ προκειμένου να μην αρκούμαστε μόνον σε αφορισμούς και αποδοκιμασίες απαράδεκτων γεγονότων βίας.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή τα τελευταία πολλαπλά φαινόμενα βίας που έχουν εκδηλωθεί, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, πρέπει να αποσαφηνισθεί ότι ο ΠΣΑΠ παρακολουθεί πάντοτε τις εξελίξεις και πράττει αυτό που, στα πλαίσια της ευθύνης του και των ορίων του, του αναλογεί.

Η επαναδιατύπωση των αρχών και των θέσεων μας είναι αυτονόητη αλλά δεν είναι δυνατό να επαναλαμβάνεται αδιάκοπα.

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι αλλά απαιτούμε την ενιαία και αδιαίρετη στάση του συνόλου των φορέων της Πολιτείας και του αθλητισμού, με πρακτικές λύσεις και αντιδράσεις.

Προστατέψτε τους ποδοσφαιριστές.

Σκεφθείτε ότι εσείς οι ίδιοι ή τα παιδιά σας θα μπορούσατε να είστε στις θέσεις εκείνων που δέχονται απειλές, ύβρεις, αντικείμενα, επιθέσεις με γροθιές.

Κάντε, επιτέλους, τα αυτονόητα.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Εθνική Ελλάδος, καλή επιτυχία...
Καλή επιτυχία σε Ανδρών και Ελπίδων
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εύχεται καλή […]


Συλλυπητήρια ανακοίνωση
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά […]


Συνέδριο της FIFPro για τη ψυχική υγεία
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια της καριέρας του αλλά κυρίως μετά, […]


Καλή επιτυχία σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εύχεται καλή […]