ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Π.Σ.Α.Π. στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Με προβληματισμό, θλίψη και πικρία πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Π.Α.Ε. Πανθρακικός για την αποχώρηση της ομάδας της από το πρωτάθλημα της Football League, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Αυτομάτως, μένουν εκτεθειμένοι όλοι οι συνάδελφοι μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονταν έως τώρα με τον Πανθρακικό, καταβάλλοντας, σε αντίξοες συνθήκες, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εκπροσωπήσουν επάξια την ομάδα τους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τους ποδοσφαιριστές να είναι και πάλι τα θύματα, καθώς, εκείνοι εντέλει καλούνται να πληρώσουν, ποικιλότροπα και με προφανείς τις αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, σε όλα τα επίπεδα, το κόστος για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, το φαινόμενο της αποχώρησης ομάδων και μάλιστα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, τείνει να γίνει καθεστώς.

Η ανάγκη ανασυγκρότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θέμα για το οποίο ο Π.Σ.Α.Π. έχει καταθέσει τις προτάσεις του και έχει κάθε διάθεση να συζητήσει για την βελτίωση και υλοποίηση τους, είναι αδήριτη.

Δεδομένο είναι, σαφώς, ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη πρόνοια το ζήτημα που αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πριν από την έναρξη τους, ώστε η παρουσία τους να πιστοποιείται με βάση την ανταπόκριση τους στις προδιαγραφές και τους όρους που τίθενται.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό των συναδέλφων του Πανθρακικού, θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να τους υποστηρίξει, αλλά, επιπλέον, ζητά την αλλαγή του τοπίου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όχι με τη συρρίκνωση, αλλά, με τον καλύτερο προγραμματισμό, τον απαραίτητο εξορθολογισμό και την εφαρμογή λύσεων που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του.

Οι ποδοσφαιριστές είναι και πάλι τα θύματα των αδυναμιών άλλων.

Ας γίνει, επιτέλους, με συνεργασία όλων, μία νέα αρχή, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αξίζει και μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Πρωταγωνιστές να είναι οι ποδοσφαιριστές
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, επ’ ευκαιρία […]


Το….. γράμμα του Πάνου Αντωνίου
Κατηγορία: NEA,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ | Δημοσίευση:

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής 21 χρονών. Έφυγα 16 χρονών από το σπίτι μου, […]


Προσοχή για την ύπαρξη «ψεύτικων» εκπροσώπων/διαμεσολαβητών
Κατηγορία: FIFPRO,NEA | Δημοσίευση:

Στην εποχή των social media και της εξάπλωσής τους, είναι πιθανό οι ποδοσφαιριστές, […]


Οδηγός για κατάρτιση/τροποποίηση/λύση συμβολαίου
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ευρισκόμενοι εν μέσω της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Πανελλήνιος […]