ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κοινές δράσεις για τους Έλληνες αθλητές

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Οι αθλητές που αγωνίζονται στα ομαδικά σπορ κι εκπροσωπούνται από Συνδέσμους, συναντήθηκαν και συμφώνησαν για την ανάγκη να αναλάβουν κοινές δράσεις, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές, σε θέματα που αφορούν αθλητές όλων των αθλημάτων, αλλά και σε ότι αφορά την  από κοινού αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων, όπως και την προώθηση των δικαιωμάτων των αθλητών (image rights, νομοθετικό έργο, ισότητα των φύλων στον αθλητισμό).

Επιπλέον, στοχεύουν να δώσουν βασική προτεραιότητα  και στο επιμορφωτικό μέρος, παρέχοντας επιστημονική ενημέρωση σε πολλά θέματα που αφορούν τους αθλητές, όπως η διπλή καριέρα (Dual Career)».

Προς την κατεύθυνση αυτή, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να βοηθήσει, ανεξάρτητα από την αυτόνομη και θεσμική λειτουργία των Εθνικών Συνδέσμων, η δημιουργία ενός φορέα που εν δυνάμει, θα  εκπροσωπεί πλέον όλους τους Έλληνες αθλητές, χωρίς να αλλοιώνεται στο παραμικρό ο χαρακτήρας κι η λειτουργία των ήδη υφιστάμενων Συνδέσμων, όπως ο ΠΣΑΠ, που είναι το παλαιότερο συνδικαλιστικό όργανο αμιγώς επαγγελματιών αθλητών στη χώρα μας.

Πραγματοποιούνται πολύμηνες επαφές, συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων  των αθλητών του ποδοσφαίρου (ΠΣΑΠ), του μπάσκετ (ΠΣΑΚ), του βόλεϊ (ΠΑ.Σ.Α.Π), του water polo (ΣΕΑΥ), του χάντμπολ (ΠΣΑΧ)  και σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε ότι κάτω από προϋποθέσεις θα ήταν εφικτή η σύσταση μιας Πανελλήνιας Ένωσης όλων των αθλητών, ανεξαρτήτως ατομικών ή ομαδικών σπορ.

Μάλιστα, αυτή η πρόθεση ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Στέλιο Δασκαλάκη στην τελετή λήξης του 14ου Συνεδρίου που διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (Ελλάδα), στο ΟΑΚΑ.

Στο Συνέδριο τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Κώστας Πούλιος.

Ο ΠΣΑΠ παρακολουθεί τις εξελίξεις, μετέχει ενεργά   και ενδιαφέρεται για κάθε προσπάθεια που είναι δυνατό να βελτιώσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για τα μέλη του, δείχνοντας, γενικότερο, ενδιαφέρον για τους Έλληνες αθλητές, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τον ιστορικό και πρωταγωνιστικό  ρόλο του.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Η διδακτική ιστορία του Ντάριο Σίλβα
Κατηγορία: FIFPRO,NEA | Δημοσίευση:

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λαμβάνουμε κάτι σαν δεδομένο, καθώς […]


Κώτσιρας: Το… ταξίδι από τα τοπικά της Αρκαδίας, στην Εθνική Ελλάδος
Κατηγορία: NEA,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ | Δημοσίευση:

Το ποδόσφαιρο μοιάζει με τη ζωή. Καλείσαι να ανταπεξέλθεις σε πολλές […]


Καλή επιτυχία στον τελικό
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εύχεται καλή […]


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Α.Π.
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ανακοινώνει το […]