ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, πρωτοπόρος σε θέσεις, ενέργειες και δράσεις κατά της βίας στα γήπεδα, έχει επανειλημμένως ζητήσει, από όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους εαυτούς τους, στους συναδέλφους τους και στην ιδιότητα τους.
Mε αφορμή τη συμπεριφορά του συναδέλφου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, στον αγώνα με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, σημειώνουμε τα εξής.
Ειδικά σε ό, τι αφορά τη στάση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους συναδέλφους μας, έχουμε χρέος και καθήκον να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να επιβεβαιώνουμε, σε κάθε παιχνίδι και με κάθε ευκαιρία, ότι δικαιούμαστε και αξίζουμε να αναγνωριζόμαστε από όλους όχι μόνο ως οι πρωταγωνιστές αλλά και ως πρωτοπόροι στον αγώνα για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο μας.
Κατανοούμε ότι το πάθος για την επιτυχία, η ένταση του αγώνα, συχνά μάλιστα και η ιδιοσυγκρασία των ποδοσφαιριστών, οδηγούν σε υπερβολές αλλά και σε ακρότητες.
Δε δικαιολογούμε ωστόσο, αντιδράσεις και δηλώσεις που δεν βοηθούν για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και αντίθετα μάλιστα εκθέτουν τον κλάδο μας. Ειδικά δε όταν πρόκειται για επαναλαμβανόμενα περιστατικά, βάρος μάλιστα άλλων συναδέλφων μας.
Μετά από το παιχνίδι, βέβαια, επικρατούν δεύτερες σκέψεις, καθώς πλέον έχουν καταλαγιάσει τα συναισθήματα και καθαρίζει το μυαλό.
Όπως ισχύει για την αγάπη για την ομάδα, την αφοσίωση στο στόχο, τη συναίσθηση της ευθύνης, έτσι και η συγγνώμη έχει και αυτή θέση στη ζωή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Μη ξεχνάτε εξάλλου ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ίνδαλμα, σύμβολο αλλά και πρότυπο για τα παιδιά που δεν πρέπει να μας βλέπουν να ξεφεύγουμε από τα όρια.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Καλή επιτυχία !
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εύχεται καλή […]


Το νέο Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Π.
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Μετά την παραίτηση των κ.κ. Κωνσταντίνου Πούλιου ( στις 29/6/2017 ) και Σταματίου […]


Πρώτη η Ελλάδα στο Τουρνουά FIFPro 2017
Κατηγορία: FIFPRO,ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στο Τουρνουά FIFPro 2017 που οργανώθηκε […]


Στον τελικό του Τουρνουά FIFPro 2017 η ελληνική ομάδα
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η ομάδα των ελεύθερων επαγγελματιών […]