ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές σε αγώνα κατά του ρατσισμού

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Μήνυμα συμφιλίωσης έστειλαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν το Σάββατο σε αγώνα μικτών ομάδων ποδοσφαιριστών και μεταναστών, στο Ρουφ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατά του ρατσισμού στις οποίες έχει ενεργό ρόλο και παρουσία ο ΠΣΑΠ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια κατά των διακρίσεων και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων όπως και με την Ένωση Αφρικανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα (ASANTE), διοργάνωσαν αυτό το παιχνίδι στο οποίο αγωνίσθηκαν ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, με τους »μπλε» να νικούν τους »άσπρους» με 3-2, αλλά, σε τέτοιες πρωτοβουλίες το αποτέλεσμα έχει τη μικρότερη σημασία.

Την σπουδαία αυτή προσπάθεια στήριξε με την παρουσία του και ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος προσέφερε πολλά σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Εθνικό και έγινε ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ανδρών. Τον Μπατίστα ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση του στην πρόσκληση που δέχθηκε, ο Ταμίας του ΠΣΑΠ Σάκης Δημόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βασίλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι ήταν στο γήπεδο του Ρουφ, όπως επίσης και οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές Μαραγκουδάκης, Λύγκος, Λιοσάτος, Χουστουλάκης, Σαξανίδης, Σ. Μιχαήλ, Βατίστας, Βιδάλης, Ιορδανίδης, Χρυσανθόπουλος τους οποίους επίσης ευχαριστεί ο ΠΣΑΠ για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον αγώνα. Με την πραγματοποίηση της συνάντησης, οι ποδοσφαιριστές έδειξαν την κοινωνική ευαισθησία αλλά και την αποστροφή τους σε ζητήματα ρατσισμού και βίας.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, βραβεύθηκε για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης, από τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και τόνισε ότι «ο ΠΣΑΠ δίνει πάντα τον δικό του, έντιμο και συνεπή, αγώνα κατά του ρατσισμού και συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα που ως στόχο έχει την αντιμετώπιση προβλημάτων βίας, διακρίσεων και παραβατικής συμπεριφοράς».

Παράλληλες δραστηριότητες μουσικής, χορού και ζωγραφικής συμπλήρωσαν την εκδήλωση.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

MVP και Best Goal ο Γέντρισεκ
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο Ερικ Γέντρισεκ της Ξάνθης παρέλαβε τα βραβεία του MVP και του Best Goal […]


«Να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του προβλήματος»
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών παρακολουθεί […]


MVP και Best Goal ο Αραούχο
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο Σέρτζιο Αραούχο της ΑΕΚ παρέλαβε τα βραβεία του MVP και του Best Goal της […]


MVP και Best Goal ο Ουάρντα
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο Αμρ Ουάρντα του Ατρόμητου παρέλαβε τα βραβεία του MVP και του Best Goal […]