ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δικαστήριο δικαιώνει τους ποδοσφαιριστές

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν στον Ασπρόπυργο και τον Ολυμπιακό Χερσονήσου και προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από τις ομάδες τους, δικαιώθηκαν πλήρως.
Μάλιστα, το αξιοσημείωτο αυτής της υποθέσεως είναι ότι η προσωρινή διαταγή εξεδόθη προτού καν ορισθεί η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων, για τη συνολική οφειλή προς τους ποδοσφαιριστές, η οποία προσδιορίσθηκε να απασχολήσει το Μονομελές Πρωτοδικείο στις 21 Οκτωβρίου.
Οι συνάδελφοι ποδοσφαιριστές Οδυσσέας Χαρίτος (Ολυμπιακού Χερσονήσου), Χρήστος Καραπαναγιώτης (Ασπροπύργου), Φίλιππος Σαχσανίδης (Ασπροπύργου) διεκδικούν την καταβολή συνολικού ποσού 50.000 ευρώ. Ήδη, ωστόσο, τους επιδικάσθηκαν 22.000 ευρώ ως δεδουλευμένα, επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι αντιμετωπίζουν οξύ βιοποριστικό πρόβλημα και είναι απολύτως αναγκαία η καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται για υπηρεσίες που ήδη έχουν προσφέρει προς τις ομάδες τους, δίχως όμως να
ικανοποιηθούν οικονομικά.
Στον Χαρίτο πρέπει να καταβληθούν 5.713 ευρώ, στον Σαχσανίδη 11.854 ευρώ και στον Καραπαναγιώτη 4.033 ευρώ.
Για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης καταπίπτει υπέρ των ποδοσφαιριστών η εγγύηση συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Football League, όπου μετείχαν ενώ απαγορεύεται, έως ότου λάβουν τα χρήματα οι ποδοσφαιριστές, οποιαδήποτε μεταβολή περιουσιακών στοιχείων των προέδρων Ασπροπύργου και Ολυμπιακού Χερσονήσου.
Οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Μάρτυρας υπέρ των ποδοσφαιριστών ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ Κώστας Πούλιος.
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σημαντικότατη για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιζητούν το αυτονόητο. Την κατοχύρωση τους και την τακτοποίηση των προς αυτούς οφειλομένων, άμεσα δε των δεδουλευμένων για τα οποία προσέφεραν υπηρεσίες που ουδέποτε ανταμείφθηκαν.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Το….. γράμμα του Πάνου Αντωνίου
Κατηγορία: NEA,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ | Δημοσίευση:

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής 21 χρονών. Έφυγα 16 χρονών από το σπίτι μου, […]


Προσοχή για την ύπαρξη «ψεύτικων» εκπροσώπων/διαμεσολαβητών
Κατηγορία: FIFPRO,NEA | Δημοσίευση:

Στην εποχή των social media και της εξάπλωσής τους, είναι πιθανό οι ποδοσφαιριστές, […]


Οδηγός για κατάρτιση/τροποποίηση/λύση συμβολαίου
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ευρισκόμενοι εν μέσω της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Πανελλήνιος […]


Προτάσεις για τροποποίηση των κανονισμών
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ο Π.Σ.Α.Π. τάσσεται υπέρ του διαλόγου, που αποσκοπεί στη βελτίωση των […]