ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Share this


Ο Π.Σ.Α.Π. αναγνωρίζει και εκτιμά τις ειλικρινείς προθέσεις της ελληνικής πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία μαστίζει την αθλητική ζωή της χώρας και συνιστά οπωσδήποτε μείζον πρόβλημα για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, εφόσον υποβαθμίζει ανεξέλεγκτα τις συνθήκες παροχής των ποδοσφαιρικών τους υπηρεσιών, θέτοντας ιδιαιτέρως σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πλήθους συμπολιτών τους, φιλάθλων και μη, καθώς και τη δική τους, ενίοτε δε και αυτή την ίδια τη ζωή τους.

Περαιτέρω, ο Π.Σ.Α.Π. έχει προσφέρει την αμέριστη συνδρομή και συνεργασία του προς την πολιτεία, αναλαμβάνοντας σειρά δράσεων για την πρόληψη των φαινομένων της βίας και του ρατσισμού. Φρονούμε δε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αθλητικοί φορείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη και σύνεση, ώστε οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου να υπερνικηθούν με βάση τους επίσημους κανόνες, διεθνείς και εγχώριους.

Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, ικανή να επιφέρει αμετάκλητες ρήξεις, θα είχε ολέθρια αποτελέσματα στη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην προαγωγή του αθλήματος, στην αξία του ποδοσφαιρικού προϊόντος, καθώς και στην εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων των ποδοσφαιριστών.

Είναι δε γεγονός ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που εργάζονται στη χώρα μας, αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, γηπεδικές, οργανωτικές και οικονομικές, με κίνητρο την αγάπη για το άθλημα, με πνεύμα ευ αγωνίζεσθαι και στόχο την έντιμη νίκη και καταφέρνουν να είναι ανταγωνιστικοί και ισότιμοι σε διεθνές επίπεδο.

Οι Έλληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τις διακρίσεις που πετυχαίνουν στις διεθνείς διοργανώσεις, τονώνουν το εθνικό φρόνημα όλων των Ελλήνων, προβάλλουν τη χώρα στο εξωτερικό και αποδεικνύουν πως η ορθή στρατηγική και η απαράμιλλη μαχητικότητα επιφέρουν εξαίσια αποτελέσματα.

Με στόχο, λοιπόν, την αποφυγή αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, ο Π.Σ.Α.Π. απευθύνει ύστατη έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους προς εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης.

Από τον Π.Σ.Α.Π.


Μοιραστείτε τη Δημοσίευση

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Πρωταγωνιστές να είναι οι ποδοσφαιριστές
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Δημοσίευση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, επ’ ευκαιρία […]


Το….. γράμμα του Πάνου Αντωνίου
Κατηγορία: NEA,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ | Δημοσίευση:

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής 21 χρονών. Έφυγα 16 χρονών από το σπίτι μου, […]


Προσοχή για την ύπαρξη «ψεύτικων» εκπροσώπων/διαμεσολαβητών
Κατηγορία: FIFPRO,NEA | Δημοσίευση:

Στην εποχή των social media και της εξάπλωσής τους, είναι πιθανό οι ποδοσφαιριστές, […]


Οδηγός για κατάρτιση/τροποποίηση/λύση συμβολαίου
Κατηγορία: NEA | Δημοσίευση:

Ευρισκόμενοι εν μέσω της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Πανελλήνιος […]